Islamic Relief Nederland haalt 50.000 euro op voor Turkije

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Islamic Relief Nederland heeft al zo'n 50.000 euro opgehaald voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije, meldt de hulporganisatie maandag. In de eerste uren was nog 30.000 euro opgehaald.

Islamic Relief Nederland is de inzamelingsactie SOS Turkije begonnen voor onder meer voedselpakketten en de wederopbouw van het getroffen gebied. Het doel is om 300.000 euro op te halen. Door drukte raakte de website in de ochtend overbelast waardoor tijdelijk niet gedoneerd kon worden, zegt directeur M’hamed Abalhaj.

"Mensen hebben massaal gereageerd", zegt Abalhaj. "Het raakt ons allemaal, ook omdat het zo dichtbij is. Het is heel fijn dat zovelen zich betrokken voelen."

Bekende Nederlanders

Volgens de directeur is het succes van de inzamelingsactie ook te danken aan bekende Nederlanders, onder wie Nasrdin Dchar en Najib Amhali, die de actie hebben gedeeld op hun sociale media.

Islamic Relief Nederland is onderdeel van de internationale Islamic Relief Worldwide (IRW), een van de grootste islamitische hulporganisaties ter wereld. De hulporganisatie wil wereldwijd zo'n 20 miljoen Britse pond (ruim 22 miljoen euro) ophalen voor slachtoffers van de aardbeving.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.