Dokters van de Wereld met soa-testbus woensdag op de Kaasmarkt in Leiden

Dokters van de Wereld en GGD-medewerkers staan woensdag met de soabus weer op de Kaasmarkt in Leiden.© Foto GGD Hollands Midden

Marieta Kroft
Leiden

Dokters van de Wereld staat woensdag 8 februari met de soabus op de Kaasmarkt in Leiden. Wie wil, kan langskomen voor een soatest.

Dokters van de Wereld biedt wereldwijd zorg aan de meest kwetsbaren onder het motto ’iedereen heeft recht op zorg’. De organisatie toert daarom met een zorgbus door Nederland.

Woensdag 1 februari stond de bus ook al op de Kaasmarkt. Samen met GGD-medewerkers testten ’de dokters’ bezoekers op seksueel overdraagbare aandoeningen.

De GGD Hollands Midden biedt ook soa-testen aan, maar niet iedereen weet of wil dat. En ook wil niet iedereen wil voor zo’n test naar de huisarts.

Seksualiteit

Overigens is de GGD Hollands Midden met een nieuw spreekuur begonnen: wie vragen heeft over, of problemen met de intimiteit en seksualiteit kan een gratis gesprek krijgen. De consulent seksuele gezondheid van de Nederlandse Wetenschappelijke vereniging voor Seksuologie NWS zoekt samen met de bezoeker een oplossing. De partner mag mee, maar hoeft niet.

Een afspraak voor het spreekuur maken kan via 088-3083400.

.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.