Zelenski aangekomen in Verenigd Koninkrijk

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Oekraïense president Volodimir Zelenski is aangekomen in Londen. Eerder op woensdagochtend maakte de Britse premier Rishi Sunak bekend dat Zelenski naar het Verenigd Koninkrijk zou komen. Het is het tweede bezoek van Zelenski aan het buitenland sinds het begin van de Russische invasie bijna een jaar geleden.

De Oekraïense president heeft een ontmoeting met Sunak en spreekt het parlement toe. De twee zagen elkaar eerder al in november, toen Sunak een bezoek bracht aan Kiev. Ook gaat Zelenski op audiëntie bij de Britse koning Charles, meldt Buckingham Palace. Tot slot bezoekt Zelenski de Oekraïense troepen in Engeland. Oekraïense militairen kunnen er sinds juli een speciaal trainingsprogramma volgen dat vanwege de oorlog wordt aangeboden. Het VK zal woensdag een uitbreiding van de trainingen aanbieden en nieuwe sancties tegen Rusland aankondigen.

Zelenski bracht in december een bezoek aan de Verenigde Staten. Daar had hij ontmoetingen met onder anderen de Amerikaanse president Joe Biden en sprak hij in het parlement. De Oekraïense president brengt naar verluidt donderdag een bezoek aan Brussel, waar hij het Europees Parlement toe zal spreken. Dat bezoek is niet officieel bevestigd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.