Femke Kock met Alphense versie van ’Meisje met de parel’ te zien in het Mauritshuis

Femke Kocks versie van ’Het meisje met de parel’.

Theo de With
Alphen aan den Rijn

De Alphense kunstenares Femke Kock hangt met een eigen versie van ’Het meisje met de parel’ tijdelijk in het Mauritshuis.

Het originele schilderij hangt momenteel in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar een grote tentoonstelling aan het werk van Johannes Vermeer is gewijd. Het Mauritshuis wilde geen lege plek aan de muur en schreef een wedstrijd uit. Iedereen mocht een eigen versie van het iconische schilderij insturen. Deze oproep resulteerde in 3482 artistieke inzendingen uit de hele wereld.

Er zijn 170 ’meisjes’ geselecteerd om in het Mauritshuis te worden getoond. In een digitale lijst zijn elke week tien inzendingen in een loop te zien. De inzending van Femke Kock werd ook uitgekozen en is meteen tijdens de eerste week te zien in het Haagse museum.

,,Ik vind het echt een hele eer’’, zegt de Alphense kunstenares. Haar schilderstijl is een mix van street-art, popart en graffiti. Eerder schilderde ze tv-presentator Tom Egbers al voor ’Sterren op het doek’. Hij koos toen niet voor haar werk. ,,Heel vet dat ik nu wel uitgekozen ben.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.