Dodental in Turkije en Syrië stijgt tot meer dan 16.000

ANP Producties | Bron: ANP
Gaziantep

Het aantal doden in Turkije en Syrië door de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 17.000. In Turkije hebben zeker 14.014 mensen de ramp niet overleefd en in Syrië kwamen ten minste 3162 mensen om, volgens tellingen van autoriteiten en hulpverleners.

De zoek- en reddingsacties zijn nog in volle gang en de hulpdiensten delen ook succesverhalen van mensen die gered worden. Maar omdat de zwaarste aardbeving inmiddels meer dan 80 uur geleden plaatsvond en het koud is in het getroffen gebied wordt de kans steeds kleiner dat er nog overlevenden onder het puin vandaan worden gehaald. Internationale hulpverleners zijn naar het rampgebied getrokken om te helpen met zoeken naar overlevenden en de vele tienduizenden gewonden te verzorgen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er alleen in zijn land al bijna 64.000 mensen gewond zijn geraakt door de verwoestende aardbevingen. Bovendien zijn meer dan 6000 gebouwen ingestort. In de tien getroffen regio's is de noodtoestand afgekondigd.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.