Teller Giro555 halverwege actiedag op ruim 41,9 miljoen euro

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Ruim 41,9 miljoen euro is inmiddels ingezameld op Giro555 voor de getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Actievoorzitter van Giro555, Michiel Servaes, maakte de laatste tussenstand bekend in Beeld & Geluid in Hilversum, dat woensdag dient als actiecentrum.

Servaes sprak van een "waanzinnig bedrag". "Maar de dag is nog niet voorbij dus laten we nog hoger gaan."

Aan het begin van de dag, even na 06.00 uur, stond de teller op ruim 28,6 miljoen euro. De landelijke actie, een initiatief van de samenwerkende hulporganisaties, is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen.

Volop aandacht

In Beeld & Geluid begon om 05.55 uur de nationale actiedag van Giro555 voor aardbevingsslachtoffers. Zo'n tweehonderd bekende Nederlanders, vertegenwoordigers uit de Turkse en Syrische gemeenschap en religieuze leiders helpen mee in het belpanel of op sociale media.

Gedurende de actiedag besteden landelijke en lokale media volop aandacht aan de actie. Vanaf 20.30 uur is er een live-uitzending op NPO1 van de NPO, RTL en Talpa. Rond 22.15 uur wordt de voorlopige eindstand van Giro555 bekendgemaakt.

Vorige week maandag werd het grensgebied van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. Inmiddels zijn tienduizenden dodelijke slachtoffers geteld. Honderdduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.