Meer dan 65 miljoen euro naar Giro555 voor Turkije en Syrië

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Tot nu toe is er zo'n 65,3 miljoen euro ingezameld op Giro555 voor de getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat werd rond 21.45 uur bekendgemaakt in het actiecentrum in Beeld & Geluid in Hilversum op de landelijke actiedag.

De teller stond even na 19.00 uur al op ruim 54,7 miljoen euro en liep in de avond verder op. Aan het begin van de middag was de tussenstand 41,9 miljoen euro en de actiedag begon met een bedrag van ruim 28,6 miljoen euro. Rond 22.15 uur, na de live-uitzending op NPO 1, wordt de voorlopige eindstand verwacht.

In Beeld & Geluid begon om 05.55 uur de nationale actiedag van Giro555 voor aardbevingsslachtoffers. Zo'n tweehonderd bekende Nederlanders en vertegenwoordigers van de Turkse en Syrische gemeenschap helpen mee in het belpanel of op sociale media.

Een van de mensen die meehelpt in het belpanel, is staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). Ze zei meerdere mensen aan de telefoon te hebben gesproken, onder wie iemand van 90 die de Tweede Wereldoorlog had meegemaakt en iemand die uit Bosnië kwam en de oorlog daar had meegemaakt. "Het waren heel erg mooie gesprekken. Mensen zijn heel emotioneel en willen helpen. Ook als ze het zelf niet breed hebben." Volgens de staatssecretaris kwam in de gesprekken steeds het gevoel terug: we moeten wat doen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.