Grote voorraad wapens gevonden bij maffiabaas met banden Taghi

ANP Producties | Bron: ANP
Rome

De Italiaanse politie heeft een enorm wapenarsenaal aangetroffen in de kelder van maffiabaas Raffaele Imperiale. De drugscrimineel, die ook banden zou hebben met de Nederlander Ridouan Taghi, werd in 2021 opgepakt en werkt inmiddels samen met de Italiaanse justitie.

In zijn woning in Napels vond de politie meer dan tachtig wapens die verstopt zaten onder de garagevloer. Daar lagen onder meer drie kalasjnikovs, een granaat en meer dan 5000 patronen van munitie.

Imperiale kwam in 2016 in het nieuws omdat de politie toen twee schilderijen van Van Gogh terugvond in een van zijn villa's. Die had hij waarschijnlijk op de zwarte markt gekocht, nadat ze in 2002 waren gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Volgens Italiaanse media was Imperiale voor zijn arrestatie een sleutelfiguur in de internationale drugshandel. Hij zou zijn carrière zijn begonnen in Amsterdam, waar hij enige tijd woonde. Daarna groeide hij uit tot leider van de beruchte Camorra-maffia. Imperiale werd gearresteerd in Dubai en een jaar later uitgeleverd aan Italië.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.