Duizenden deelnemers lopen eerste Feminist March door Amsterdam

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Duizenden mensen zijn zondagmiddag vanaf de Dam in Amsterdam door de stad getrokken tijdens de eerste Feminist March. De mars in aanloop naar Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart trok volgens de organisatie tussen de 4 à 5000 deelnemers, fors meer dan de vooraf ingeschatte 1500. "Een heel mooie opkomst", zegt een woordvoerder namens de organisatie.

Het was voor het eerst dat de Feminist March door de stad trok. Het is de opvolger van de Women's March die sinds 2017 werd gehouden. De bijeenkomst begon rond 13.00 uur met een podiumprogramma waarbij meerdere sprekers aan bod kwamen. Na ongeveer anderhalf uur liepen de demonstranten via het Rokin en de Vijzelgracht naar het Museumplein. "De tocht is heel vredelievend verlopen, onder een lekker zonnetje", aldus de woordvoerder.

"Door verder te gaan als Feminist March hopen we een duidelijke boodschap af te geven: feminisme is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep of zich onderdeel voelt van ons collectief", aldus de organisatie, die opkomt voor de rechten van alle vrouwen en non-binaire mensen. "Er is geen ruimte voor haat of buitensluiting."

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.