Vier Amerikaanse burgers ontvoerd in Mexico, klopjacht begonnen

ANP Producties | Bron: ANP
Matamoros

De Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten werken met spoed aan de veilige terugkeer van vier Amerikaanse burgers die zijn beschoten en ontvoerd door schutters nadat ze bij de plaats Matamoros de grens met Mexico waren overgestoken. Bij dat incident is een "onschuldige Mexicaanse burger op tragische wijze omgekomen", zegt de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Ken Salazar.

De Amerikaanse burgers reden vrijdag Matamoros, in de staat Tamaulipas, binnen in een witte minibus met kentekenplaten uit North Carolina. "Kort nadat ze Mexico waren binnengereden, schoten niet-geïdentificeerde schutters op de passagiers in de minibus. Alle vier de Amerikanen werden in een voertuig geplaatst en door gewapende mannen weggevoerd", aldus de FBI.

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador zei dat de Amerikanen vermoedelijk het land waren binnengekomen om medicijnen te kopen. Mogelijk waren ze vervolgens verstrikt geraakt in een confrontatie tussen criminele groepen. Matamoros, gelegen nabij de grens bij Brownsville, Texas, wordt geteisterd door geweld in verband met drugshandel en andere georganiseerde misdaad.

Gevaarlijkste snelweg

De snelwegen van Tamaulipas zouden behoren tot de gevaarlijkste in Mexico vanwege de dreiging van ontvoering en afpersing door criminele bendes. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Tamaulipas af vanwege misdaad en ontvoering.

De FBI heeft een beloning uitgeloofd van 50.000 dollar (46.860 euro) voor hulp bij het vinden van de ontvoerde Amerikanen en het arresteren van de schutters en ontvoerders. Amerikaanse president Joe Biden is op de hoogte gesteld van de ontvoering.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.