LCPS: meeste nieuwe corona-opnames in bijna een jaar tijd

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Ziekenhuizen hebben in de afgelopen dag 210 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Dat is het hoogste aantal sinds 31 maart vorig jaar, komt naar voren uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 916 mensen die positief zijn getest op het virus. Dat zijn er negen meer dan maandag.

Het is vooral druk op de verpleegafdelingen. In ongeveer een maand tijd is het aantal coronapatiënten daar gestegen van zo'n 300 naar 864. Dit zou in de komende weken kunnen stijgen tot ruim boven de duizend, heeft het LCPS uitgerekend. Op de intensive cares is het aantal patiënten met covid in twee weken tijd gestegen van ongeveer twintig naar ruim vijftig.

Het LCPS maakt in de cijfers geen onderscheid tussen mensen die zijn opgenomen als direct gevolg van hun coronabesmetting, en mensen die andere gezondheidsklachten hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat onderscheid wel en ziet dat er daadwerkelijk meer mensen vanwege de coronabesmetting worden opgenomen. De meeste mensen die positief testen op het virus zijn 80 jaar of ouder, en ouderen lopen bij besmetting meer risico.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.