ZZ Leiden wint de beker en pakt eerste prijs van het seizoen

De vreugde is groot bij de spelers en staf van ZZ Leiden.© Foto Orange Pictures/Kristian Giesen

Tom Mentink
Zwolle

De basketballers van ZZ Leiden kunnen weer een prijs toevoegen aan de prijzenkast. De ploeg van coach Doug Spradley won zondag de nationale beker door in Zwolle Landstede Hammers te verslaan (70-72).

ZZ stond halverwege al met 35-40 voor. In het laatste kwart breidden de Leidenaars de voorsprong zelfs uit naar elf punten (59-70). Toch liet de landskampioen van 2021 het nog onnodig spannend worden.

Lees ook: Vreugde, verdriet en opluchting bij ZZ Leiden na het winnen van de basketbalbeker: ’Deze is voor mijn moeder’

In de slotfase speelden de bezoekers te voorzichtig. Bovendien miste ZZ veel vrije worpen, zoals David Collins die in de laatste minuut er twee op rij miste bij een stand van 70-72. De Amerikaan pakte echter wel de rebound, waardoor Leiden balbezit hield en de wedstrijd kon uitspelen.

Zo won ZZ de nationale beker voor het eerst sinds 2019. Voor de club is bovendien de kans aanzienlijk dat het volgend seizoen Europa in mag.

Lees ook: Basketballer Luuk van Bree is blij met Belgische tegenstanders in BNXT: ’Ze hebben een andere spelstijl dan hier en veel snelheid’

Lees ook: ZZ Leiden heeft eindelijk een eigen supporterslied dankzij Barry Badpak. De Blauwe Brigade is klaar voor de bekerfinale in Zwolle

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.