Veewagen met dertien koeien belandt in het water bij Zevenhoven, brandweer voert reddingsactie uit

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

1 / 4
Internetredactie
Zevenhoven

Dertien koeien die getransporteerd werden zijn vanmorgen in het water beland bij Zevenhoven. De vrachtwagen die het vee vervoerde is op de Hogedijk van de weg af gereden. Hoe dat kwam, is nog onduidelijk.

Meerdere brandweerkorpsen, waaronder Alphen, Ter Aar en Hoofddorp, zijn vanaf ongeveer 8 uur ’s morgens bezig geweest met een reddingsactie. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven.

Mogelijk is de aanhanger gekanteld door de heftige wind. De brandweer heeft in het water de trailer gestabiliseerd om zo de koeien eruit te halen. Vier dieren lagen toen al verderop in het water. De overige koeien in de aanhanger stonden achter een hek, dat hen in de trailer hield. Het hek moest veilig verwijderd worden om de dieren te kunnen bevrijden. De weersomstandigheden van vanmorgen maakten dit een behoorlijke klus.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Toon van der Poel

Rond 08.47 kwam er een bergingsbedrijf op locatie dat een plan maakte voor het opslaan van het voertuig. Zodra alle dieren gered waren kon ook het voertuig veilig opgeborgen worden. Om 09.18 was de laatste koe uit de gekantelde trailer gehaald. De dieren zijn overgeladen en worden verder getransporteerd.

De eigenaar van het vee kwam ook ter plaatse. Ook was er een vee-arts aanwezig om ervoor te zorgen dat de koeien weer veilig op het droge belandden.

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.