Viroloog Van Ranst wint ook laatste rechtszaak tegen Willem Engel

ANP Producties | Bron: ANP
Antwerpen

Voormalig Viruswaarheid-boegbeeld Willem Engel heeft ook zijn laatste rechtszaak tegen de bekende Belgische viroloog Marc Van Ranst verloren. Engel laat het er verder bij, zegt hij.

Engel en Van Ranst leverden tijdens het hoogtij van de coronapandemie voortdurend slag op Twitter, maar de coronascepticus verlegde de woordenstrijd naar de rechtszaal. Hij probeerde de viroloog veroordeeld te krijgen voor laster en smaad. Van Ranst noemde Engel onder meer een virusontkenner en dat nam de tegenstander van coronavaccins en -maatregelen niet.

Van Ranst kreeg echter telkens gelijk van de Belgische rechtbank en dinsdag in de laatste overgebleven zaak ook van het hof van beroep. "5-0", stelt de uitgesproken hoogleraar, opiniemaker en regeringsadviseur tevreden vast. "Ik ben blij dat deze vervelende saga achter de rug is."

Schadevergoeding

De rechtbank verplichtte Engel eerder tot het betalen van een schadevergoeding aan Van Ranst omdat hij die te lichtzinnig voor de rechter sleepte. Maar die heeft het hof geschrapt. Van Ranst had eerder aangekondigd dat geld aan coronavaccins te willen besteden.

Engel ziet van verder procederen tegen Van Ranst af, verzekert hij, ook al kondigde hij dat al eens eerder aan. De voorman van het inmiddels opgeheven Viruswaarheid ziet zijn wantrouwen jegens de rechtspraak bevestigd.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.