Aardbevingsgebied Turkije nu getroffen door overstromingen

ANP Producties | Bron: ANP
Sanliurfa

Ruim een maand na de verwoestende aardbevingen in Turkije, staat een deel van dat getroffen gebied nu onder water door hevige regenval. Volgens Turkse media zijn zeker tien mensen omgekomen door de overstromingen en worden er nog tien vermist. Met name de regio Sanliurfa is zwaar getroffen door het water.

Lokale media delen beelden van compleet ondergelopen straten en wegdrijvende auto's. De gouverneur van de regio vreest dat het dodental nog verder zal oplopen. De autoriteiten roepen alle inwoners op om naar veilige gebieden te gaan.

Het Turkse staatspersbureau Anadolu schrijft dat ook sommige huizen onder water zijn gelopen. De scholen in Sanliurfa blijven woensdag in elk geval dicht vanwege de stortbuien. Een aantal patiënten uit het lokale ziekenhuis is overgebracht naar andere steden omdat de intensive care blank staat.

Tenten

Door de aardbevingen in het zuiden van Turkije zijn duizenden huizen ingestort en zijn veel mensen ontheemd geraakt. Veel van hen wonen tijdelijk in tenten en zijn daarom extra kwetsbaar bij overstromingen. In de provincies Hatay en Adiyaman zijn tenten ondergelopen. In die laatste regio is ook een containerwoning meegesleurd in de stroming, waardoor een persoon is overleden en nog vier mensen worden vermist.

Ook de komende twee dagen wordt nog zware regenval verwacht.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.