Plan voor zestig woningen aan de rand van Hazerswoude-Dorp

Wim Wegman
Hazerswoude-Dorp

Aan de rand van Hazerswoude-Dorp komen zestig nieuwe woningen. De gemeente Alphen aan den Rijn stemt in met een plan hiervoor.

De woningen zijn gepland op een bedrijfsterrein aan de Voorweg 14b en c. De huidige bedrijfsactiviteiten worden er beëindigd en de panden gesloopt. De eigenaar van de grond wil er vervolgens maximaal zestig nieuwe woningen bouwen. De meeste daarvan zullen eengezinswoningen zijn, maar waarschijnlijk komen er ook enkele appartementen.

De gemeente moet nog wel het bestemmingsplan aanpassen, zodat woningbouw op het terrein mogelijk is. B en W verwachten niet dat dat op problemen stuit. Het voorlopige plan voldoet aan vrijwel alle normen van de verschillende overheden en het levert een bijdrage aan de woningbehoefte in het dorp. Wel steekt een klein stukje van het toekomstige buurtje buiten het bestaande dorpsgebied. Volgens de provinciale eisen zou dat gedeelte eigenlijk niet mogen worden bebouwd. In het plan is vervolgens aan verschillende zijden een groene overgangszone opgenomen, waarna de provincie alsnog akkoord ging.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.