Hazerswoude-Dorp mag zich buigen over de schetsen voor een tunnel die er misschien nooit komt

Het kruispunt Gemeneweg-Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp© Foto Hielco Kuipers

Wim Wegman
Hazerswoude-Dorp

Bewoners en bedrijven in Hazerswoude-Dorp kunnen zich 5 april buigen over de schetsen voor een tunnel onder het kruispunt van de Gemeneweg (N209) en de Dorpsstraat. Daarmee is nog niet gezegd dat die onderdoorgang er ook echt komt. Er is geen geld voor en er is ook nog niets over besloten.

De tunnel bij Hazerswoude-Dorp staat al jaren hoog op het verlanglijstje bij gemeente en bewoners. Die zou de verkeersveiligheid en de leefbaarheid rond de drukke kruising enorm verbeteren. Hoewel er dus geen geld voor beschikbaar is, hebben de Alphense gemeenteraad en de Provinciale Staten van Zuid-Holland er toch op aangedrongen alvast schetsen te maken voor zo’n tunnel. Dan is in elk geval duidelijk wat de gevolgen zijn van zo’n onderdoorgang voor het omliggende gebied en of het technisch überhaupt wel te doen is.

Beter Bereikbaar Gouwe - waarin verschillende overheden samenwerken voor een beter bereikbaar gebied rond de Gouwe - heeft met het Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp een klankbordgroep opgericht waarin bewoners hebben meegedacht over de tunnel. De voorstellen die ze hebben gemaakt, worden 5 april tijdens een online bijeenkomst gepresenteerd. Op 24 april is er een ’live’ bijeenkomst waarin bewoners, bedrijven en belangengroepen hun opmerkingen, vragen en zorgen kwijt kunnen aan de plannenmakers.

De reacties op de schetsen gebruikt de projectgroep om de ontwerpen aan te scherpen. Later dit jaar worden bewoners geïnformeerd over nieuwe versies van de tekeningen. Naar verwachting nemen de gemeenteraden en Provinciale Staten eind 2023 een besluit over het vervolg. Dit gebeurt in combinatie met de andere voorstellen in het programma Beter Bereikbaar Gouwe.

Belangstellenden voor de online informatieavond en de inloopbijeenkomst moeten zich aanmelden. Dit kan via www.beterbereikbaargouwe.nl. De schetsen van de onderdoorgang zijn na de onlinebijeenkomst van 5 april te vinden op dezelfde website. Aanwonenden langs de N209 worden uitgenodigd voor een aparte informatiebijeenkomst, al zijn ze ook welkom op de bijeenkomst van 24 april.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.