Katwijk wint de strijd om een handtekening en haalt voor komend seizoen veelzijdige aanvaller van titelconcurrent

Matthijs Hardijk.© Foto vv Katwijk

Tom Mentink
Katwijk

Regerend kampioen Katwijk heeft Matthijs Hardijk vastgelegd voor volgend seizoen. De 25-jarige aanvaller komt over van HHC Hardenberg, dat net als de Katwijkers nog volop in de race is voor de titel in de tweede divisie.

,,Toen bekend werd dat ik voor mijn werk naar Amsterdam zou gaan verhuizen, hebben veel clubs uit de Tweede Divisie mij benaderd’’, vertelt Hardijk op de website van zijn nieuwe club. ,,Echter, sinds ik met Harkemase Boys tegen vv Katwijk op de Krom heb gespeeld, ben ik al enorm onder de indruk van de club en de prachtige entourage van de supporters. Ook heb ik eerder al kort contact gehad met Cees Bruinink, maar koos ik toen nog voor Jong AZ.’’

Hardijk werd opgeleid bij Hoogezand en FC Groningen en speelde vervolgens achtereenvolgens bij Harkemase Boys, Jong AZ, Jong Groningen, ACV Assen, voordat hij bij HHC terecht kwam. In Hardenberg is de multifunctionele aanvaller bezig aan zijn derde seizoen. Dit jaar staat hij op dertien competitietreffers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Met het vertrek in de winterstop van Hugo Botermans en het naderende vertrek van Ahmed el Azzouti en Mukhtar Suleiman waren we, naast de komst van Ruben Doesburg van ADO’20 en Sietse Brandsma (Koninklijke HFC) nog op zoek naar een beweeglijke aanvallend ingestelde speler met veel loopvermogen’’, zegt Cees Bruinink, technisch directeur van Katwijk, op de clubwebsite.

,,We kennen Matthijs al wat jaren en toen we onlangs hoorden dat hij naar het westen ging verhuizen, hebben we direct onze interesse laten blijken. Naast het feit dat hij tweebenig en een veelzijdige speler is die op veel posities kan spelen, denken we ook dat hij als mens heel goed bij onze selectie en onze club past.”

Op zaterdag 8 april treft HHC Hardenberg titelverdediger Katwijk in eigen huis, waarbij Hardijk het dus op zal nemen tegen zijn toekomstige teamgenoten.

Lees ook: Aanvaller Des Kunst had zijn keuze voor Katwijk al gemaakt toen Quick Boys en Noordwijk belden: ’Het voelde gelijk vertrouwd’

Lees ook: Katwijk swingt tegen IJsselmeervogels en is voor even koploper, waar concurrent AFC piept en kraakt

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.