SJC laat zich niet van de wijs brengen door uitgevallen lichtmasten en bekert eenvoudig verder na zege op tweedeklasser

© Archieffoto Taco van der Eb

Tom Mentink
Noordwijk

SJC heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van coach Marcel IJzendoorn versloeg in eigen huis de Rotterdamse tweedeklasser Antibarbari met 2-0.

,,We zijn geen moment in problemen geweest’’, zei IJzendoorn, die aanvaller Martijn van Trigt al na drie minuten de score zag openen. De Noordwijkers kregen voor rust nog diverse kansen om de voorsprong te verdubbelen, onder wie Emin Vllasaku die van dichtbij miste.

,,We lieten Antibarbari te lang in leven’’, vond IJzendoorn. ,,Ze konden zomaar uit een klutsbal scoren. Er stond een ploeg tegenover ons met een positieve spelopvatting.’’

Antibarbari had eerder in het toernooi eersteklasser UVS uitgeschakeld en is in de eigen competitie nog ongeslagen na vijftien gespeelde wedstrijden.

In de tweede helft maakte Mark Turk de 2-0 namens SJC, waarna het duel zo goed als gespeeld was. De thuisploeg liet zich zelfs niet van de wijs brengen toen twee lichtmasten uitvielen. De laatste achttien minuten van de wedstrijd moesten worden uitgespeeld op het naastgelegen kunstgrasveld.

Dankzij plaatsing bij de laatste acht ploegen in de districtsbeker is SJC nog één ronde verwijderd van een ticket voor de voorrondes van de KNVB-beker volgend seizoen.

Lees ook: Verdronken sporthalvloer Noordwijk moet nog een maandje drogen

Lees ook: SJC wordt getriggerd door bericht op website en rekent eindelijk eens af met Velsen

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.