Katwijker Jacco Vooijs volgt Iefke van Belkum op als trainer ZVL-1886

Jacco Vooijs.© Foto ZVL

Van onze verslaggever
Leiden

Jacco Vooijs is komend seizoen de nieuwe trainer van eredivisionist ZVL-1886.

De 51-jarige geboren en getogen Katwijker volgt bij de vrouwenploeg van de Leidse waterpoloclub Iefke van Belkum op. Zij vindt het na drie seizoenen tijd om het stokje over te dragen. Van Belkum blijft in een nader te bepalen rol wel betrokken bij ZVL.

Opleiden

Vooijs, in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw, ziet het hoofdtrainerschap als een mooie vervolgstap in zijn trainerscarrière.

,,Inmiddels ben ik bijna tien jaar actief als trainer/coach in het waterpolo. Na vijf jaar bij de jeugd van Katwijk en nu al vier jaar bij diverse vrouwenploegen van ZVL-1886. Net als Iefke de afgelopen jaren heeft gedaan vind ik het belangrijk dat wij jeugdspeelsters opleiden tot volwaardige eredivisie-speelsters. En met veel eigen speelsters in een herkenbare speelstijl meedoen om prijzen.”

Gezin

Van Belkum noemt haar gezin de hoofdreden van haar besluit om te stoppen. ,,Daarnaast train ik veel van de meiden die nu in het eerste spelen al sinds de jeugd. Ik merk dat het goed is dat er een nieuwe trainer voor de groep komt. Met fris enthousiasme en nieuwe ideeën. En met Jacco hebben we iemand in de eigen gelederen die dat kan en wil. Bovendien kent hij de selectie inmiddels, gezien zijn ervaring als coach van het derde en tweede team. Ik blijf zeker betrokken bij de club, maar ben nog in overleg in welke rol precies. Daarnaast blijf ik trainer bij het Regionaal Training Centrum Leiden.”

Lees ook: Wat Ton Kloosterman leerde bij ZVL gaat hij in Glasgow bij de Schotse University of Strathclyde in de praktijk brengen

Lees ook: Zonder inkomsten, maar met een blijvende schouderblessure wil Hanneke Slagter blijven waterpoloën in Israël: ’Ik blijf echt volhouden’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.