Krant: slachtoffer Grieks treindrama dient aanklacht in

ANP Producties | Bron: ANP
Athene

Een vrouw die gewond raakte bij de dodelijke treinbotsing in Griekenland heeft een aanklacht ingediend waarin ze een volledig strafrechtelijk onderzoek eist, meldt de krant Kathimerini. Volgens de aanklacht moet de strafrechtelijke aansprakelijkheid worden onderzocht van iedere persoon die een verantwoordelijke positie bekleedt bij de Griekse spoorwegen en aanverwante bedrijven. Ook moet iedere politicus die een toezichthoudende rol vervult worden onderzocht.

Vrijdag kwam een onderzoek naar buiten van de regulerende spoorwegautoriteit RAS waarin naar voren kwam dat het treinpersoneel van dienst tijdens de ramp onvoldoende was opgeleid. De RAS legt de verantwoordelijkheid voor de slechte training bij de nationale spoorwegbeheerder Hellenic Railways.

Een passagierstrein en een vrachttrein botsten eind februari frontaal bij Larissa, op een van de belangrijkste spoortrajecten van Griekenland. 57 mensen kwamen hierbij om het leven. De treinramp leidde tot weken van woede, protesten en stakingen in het land.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.