Waterpoloërs ZVL revancheren zich tegen UZSC en komen steeds beter in vorm

© Archieffoto Erik van Kordelaar

Wim Siera
Leiden

De mannen van ZVL-1886 komen naarmate de competitie vordert steeds beter in vorm. Vorige week kwam landskampioen Het Ravijn er niet aan te pas (12-8) en ook zaterdag kon het hoger genoteerde UZSC het niet bolwerken tegen de sterk spelende formatie van tweedejaars trainer John van den Burg.

ZVL won in eigen huis nipt met 11-10. De Leidenaars hadden dan ook wel een appeltje te schillen met de waterpoloërs uit Utrecht. Eerder dit seizoen was UZSC al met 13-5 te sterk, maar vooral de 11-9 nederlaag in de eerste ronde van de bekercompetitie kwam destijds hard aan in het Leidse kamp.

In de derde confrontatie van het seizoen waren de rollen omgedraaid, hoewel de defensie van de thuisploeg in de slotfase flink overuren moest draaien om de bezoekers op afstand te houden. De openingsfase zag er desalniettemin veelbelovend uit. ,,We speelden erg gedisciplineerd’’,was Van den Burg vol lof over zijn spelers. De 6-2 en 7-3 van de prima spelende Stan van Ruiten leek een zorgeloze avond in te luiden, maar de Utrechters lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Na de succesvolle strafworp van midvoor Attila Kincses (11-8) liep de spanning in de vierde periode toch nog even op zonder dat de tiende zege van het seizoen in gevaar kwam. De 11-10 viel pas acht seconden voor tijd. De Leidse doelpunten kwamen van Ruben van Vierzen (2), Claudio Brancatello (2), Luka Jovanovic (2), Attila Kincses (2) en David Spijker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.