Quick Boys haalt voor komend seizoen jeugdspeler van Feyenoord

Mees van Tol keert terug op Nieuw Zuid.© Foto Quick Boys

Tom Mentink
Katwijk

Mees van Tol keert komend seizoen terug bij Quick Boys. De jeugdspeler van Feyenoord verliet in de zomer van 2014 Nieuw Zuid voor Rotterdam om daar in de jeugdopleiding te gaan spelen.

Bij Feyenoord had Van Tol geen uitzicht op speeltijd in de hoofdmacht. Nu keert de 19-jarige centrale verdediger dus terug in Katwijk, waar hij tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Zijn eerste kennismaking met Thomas Duinvoorden, de nieuwe trainer van Quick Boys volgend seizoen, verliep positief, zo vertelt Van Tol op de clubwebsite van de Katwijkers. ,,De trainer wil met Quick Boys hetzelfde voetbal spelen als wat ik gewend ben bij Feyenoord. Druk zetten over het hele veld, hoge intensiteit in aanvallend en verdedigend opzicht. De trainer is van mening dat ik als speler goed zal passen bij die stijl. Ik ben sterk in de één tegen één duels, kan goed een tegenstander uitspelen en beschik over kopkracht.’’

Van Tol speelde als pupil nog samen met Sem van Duijn en Kees Zwanenburg, twee spelers die nu onderdeel uitmaken van Quick Boys 1. Hoewel hij veel tijd kwijt was aan voetballen bij Feyenoord, kwam hij wel regelmatig kijken bij het eerste. ,,Mijn vrienden lopen hier nog steeds rond, dus ik heb altijd een band gehouden met de club.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.