13 doden bij politie-inval in Rio de Janeiro

ANP Producties | Bron: ANP
Brasilia

Bij een politie-inval in een krottenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen, onder wie een leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië, aldus de plaatselijke autoriteiten. "Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen", vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.

Volgens de politie was de inval in Sao Gonçalo, een arme buitenwijk van Rio, erop gericht om leden van Comando Vermelho die daar hun toevlucht hadden gezocht, te arresteren. "Ze waren erg gewelddadig", zei Oliveira. Hij omschreef de criminele organisatie als een "bende die militaire en guerrillatactieken gebruikt". Tijdens het vuurgevecht raakten twee vrouwen gewond, maar zij bleven buiten levensgevaar, aldus de politiewoordvoerder.

Comando Vermelho is een Braziliaanse criminele organisatie die vooral actief is in de handel in drugs. Volgens de politie is de drugsbende sinds 2021 verantwoordelijk voor de dood van 40 politieagenten in de noordelijke deelstaat Pará.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.