Media: opkomst gering bij nieuw protest Suriname

ANP Producties | Bron: ANP
Paramaribo

De opkomst bij een nieuw, groots aangekondigd protest in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo is gering, melden media. Ruim een maand geleden liep daar een antiregeringsbetoging volledig uit de hand. Zelfs het parlement werd bestormd.

De nieuwe protestactie onder het motto Alles Plat, gericht tegen het economisch beleid van president Chan Santokhi, bracht ruim honderd mensen op de been. In de binnenstad van Paramaribo, waar het de vorige keer gigantisch misging, bleven alle winkels dicht, meldt het nieuwsmedium Waterkant.

De politie zei deze keer voorbereid te zijn. Volgens de veiligheidsadviseur van de president zijn er niet eerder zoveel agenten en militairen ingezet. In de stad is een veiligheidszone ingesteld rond het Onafhankelijkheidsplein, waar ook het parlementsgebouw ligt. De minister van Justitie zegt informatie te hebben dat criminelen zich willen mengen onder de actievoerders en dat er mensen zijn die een opstand willen laten uitbreken in gevangenissen.

Op 17 februari verliep het protest gewelddadig. De politie kreeg toen veel kritiek. Surinaamse media schreven dat de veiligheidsdiensten hadden gefaald, omdat allang bekend was geweest dat ook "herrieschoppers" zouden meedoen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.