Regio Mississippi wacht mogelijk opnieuw onweersbuien na tornado

ANP Producties | Bron: ANP
Jackson

In de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en omstreken is het maandag en dinsdag nog slecht weer met opnieuw kans op flinke onweersbuien. In de Amerikaanse staat zijn sinds vrijdag zeker 26 mensen om het leven gekomen als gevolg van een tornado die overtrok en voor veel verwoesting zorgde.

Voor de staat Georgia, ten oosten van Mississippi, is nu bijvoorbeeld een zogenoemde Tornado Watch uitgegeven. Op sommige plaatsen kan er ook nog eens 7 tot 12 millimeter regen vallen, met volgens nieuwszender CNN uitschieters tot 20 millimeter. Maandagavond gaat het in het zuidoosten van Texas en in Louisiana nog stormen waarbij kans is op grote hagelstenen.

Ook kan het in gebieden waar de tornado vorige week huishield, opnieuw flink gaan stormen. Volgens Weeronline is dat waarschijnlijk wel ten zuiden van het getroffen gebied in Rolling Fork, een stadje in Mississippi waar zo'n 2000 mensen wonen. Deze plaats werd het zwaarst getroffen met huizen die zijn verwoest en bomen die zijn omgewaaid. De gouverneur van de staat heeft voor Rolling Fork de noodtoestand uitgeroepen.

De verwachting is dat het weer in de regio na dinsdag kalmer wordt.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.