Israëlische defensieminister werkt gewoon door, ondanks ontslag

ANP Producties | Bron: ANP
Jeruzalem

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant werd zondag ontslagen, maar voert woensdag nog altijd zijn werk uit. Premier Benjamin Netanyahu had Gallant de laan uitgestuurd omdat hij openlijk had opgeroepen om van de omstreden hervormingen van de rechtspraak af te zien. In de chaos die daarna is ontstaan, is Gallant gewoon blijven zitten.

Volgens Israëlische media is er onduidelijkheid over de toekomst van de defensieminister. Hij was woensdag aanwezig bij de lancering van een nieuwe Israëlische spionagesatelliet en zou ook gewoon zijn uitgenodigd voor een veiligheidsoverleg met Netanyahu. Daarnaast zou de populariteit van Gallant sterk zijn toegenomen sinds hij zich uitsprak tegen het regeringsbeleid.

Gallant heeft tot dusver gezegd geen schriftelijke bevestiging van zijn ontslag te hebben ontvangen. Na zo'n ontslagbrief moet een minister in principe binnen 48 uur weg zijn, dus als Gallant die brief meteen na zijn ontslag gekregen had was dinsdag zijn laatste dag als minister geweest.

Netanyahu heeft de hervormingen van de rechtspraak maandag uitgesteld, maar daarmee is niet meteen het ontslag van zijn minister teruggedraaid. Als Gallant wel plaats moet maken, is er in Israëlische media nog onduidelijkheid over wie hem moet opvolgen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.