Miljoenenmetro naar strand Hoek van Holland gaat vrijdag rijden

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

Reizigers kunnen vanaf vrijdagmorgen 09.00 uur gebruik gaan maken van ook het laatste stukje van metrolijn B, de spoorverbinding tussen Rotterdam en station Hoek van Holland Strand. Met de ingebruikname kunnen mensen op het nieuwe station, op korte afstand van het strand uitstappen, meldt de Rotterdamse vervoerder RET.

De zogeheten metro aan Zee, een voortzetting van de Hoekse Lijn van de Nederlandse Spoorwegen, had al in 2017 de kust moeten aandoen. Door allerlei tegenslagen werd de ingebruikname van het laatste deel van dit tracé meermalen uitgesteld. Ook de aanvankelijk geraamde kosten, begroot op 400 miljoen euro, zijn inmiddels opgelopen tot bijna een half miljard.

De vertraging kwam door gedoe met vergunningen en met de levering van beveiligingssoftware. Ook waren er storingen op bruggen en reed een vuilniswagen op een overweg een stuk bovenleiding en installaties kapot. Verder had het project te kampen met gestegen materiaalkosten.

Afgelopen weken waren er testritten waarbij de volledige dienstregeling zonder passagiers werd gereden. Die proeven zijn volgens de RET vlekkeloos verlopen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.