'Blade runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

ANP Producties | Bron: ANP
Pretoria

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook wel bekend als 'blade runner', komt niet vervroegd vrij. Zijn verzoek is afgewezen, aldus de verantwoordelijke autoriteiten. De 36-jarige man blijft vastzitten voor het doodschieten van zijn vriendin.

De atleet, bij wie beide benen werden geamputeerd toen hij nog een baby was, kreeg in 2017 dertien jaar cel opgelegd. Pistorius vuurde in 2013 meermaals met een geweer door de badkamerdeur van zijn woning op zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp. Volgens de aanklager deed hij dat in een woedebui. De atleet heeft zelf altijd volgehouden dat hij vermoedde dat er een inbreker in zijn appartement was en dat hij zijn vriendin juist wilde beschermen. Steenkamps familie is tegen een eventuele vroegtijdige vrijlating.

In 2012 was Pistorius de eerste atleet zonder benen die meedeed met de reguliere Olympische Spelen, die toen in Londen werden gehouden. Hij deed ook meermaals mee aan de Paralympische Spelen. De Zuid-Afrikaan was een wereldwijd icoon en tekende meerdere grote sponsordeals. Er was dan ook internationaal veel aandacht voor de moordzaak.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.