Brand in transformatorhuis op Leiden Bio Science Park; binnen niemand aangetroffen, meerdere gebouwen zonder stroom [update]

© Foto’s: Toon van der Poel

1 / 3
Internetredactie
Leiden

In een transformatorhuis op het Leiden Bio Science Park aan de Wassenaarseweg is dinsdagochtend brand uitgebroken. Meerdere gebouwen op het park zitten hierdoor zonder stroom. Na een zoektocht werd in het 50kV-station niemand aangetroffen.

De brandweer schaalde groot op en en was met veel materieel ter plaatse. Monteurs van netbeheerder Liander en de ambulancedienst waren ook aanwezig. De omgeving werd met lint afgezet. Rond 12.00 uur was de brand geblust en werd begonnen met ventileren.

Tijdens de brand stond de deur van het transformatorhuisje open, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden weten. Om het station te openen, is een sleutel nodig. De brandweer zocht samen met BHV’ers naar een persoon die mogelijk binnen was. Er werd niemand aangetroffen.

(Tekst gaat verder onder de video)

De brand woedde in een 50kV-station met transformatoren erin, in een gedeelte waar stroom naar 10 kilovolt wordt omgezet voor de Universiteit Leiden. Meerdere nabijgelegen gebouwen van de universiteit werden ontruimd. Monteurs van Liander hadden in verband met de veiligheid de elektriciteit afgesloten. Het ging om alle gebouwen van de Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen.

Sommige van die gebouwen kunnen de komende dagen mogelijk niet worden gebruikt. Het station zorgt voor stroom in vijftien universiteitsgebouwen. In panden met noodstroom kunnen mensen weer naar binnen. Liander onderzoekt de impact van de brand op de stroomvoorziening. ,,Ook het onderzoek kan dagen duren’’, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Lees ook: Universiteitsgebouwen mogelijk nog dagen buiten gebruik na brand in transformatorstation

© Foto: Toon van der Poel

© Foto: Toon van der Poel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.