Raadslid Sven Spaargaren uit Oegstgeest voorgedragen als wethouder in Aalsmeer

Sven Spaargaren in debat in 2018.© Foto Leidsch Dagblad

Anne de Vries
Oegstgeest/Aalsmeer

De Aalsmeerse VVD-fractie draagt Oegstgeester gemeenteraadslid Sven Spaargaren voor als nieuwe wethouder in Aalsmeer. Het Aalsmeerse college van burgemeester en wethouders verloor in maart twee wethouders vanwege vermeend politiek machtsmisbruik door één van hen.

Voormalig wethouder Dick Kuin van Absoluut Aalsmeer zou een ’dubbele pet’ op hebben. Hij woont naast een gebied dat moet worden heringericht en stopte na zijn benoeming als wethouder niet met zijn strijd tegen de plannen voor het gebied.

Voor VVD-wethouder Robert van Rijn was dit op 25 maart de druppel om op te stappen, naast teleurstelling over de daadkracht van zijn collega’s. Kuin werd diezelfde avond nog door de raad met onmiddellijke ingang ontslagen.

Fractie Spaargaren

Sven Spaargaren mag voor de VVD één van de twee leeggevallen functies gaan opvullen. Zijn portefeuille zal bestaan uit financiën, economie, werkgelegenheid, recreatie en toerisme en Greenport.

Spaargaren heeft een financiële achtergrond bij de Rabobank en is nu vermogensadviseur bij Spaargaren & Sommer Vermogensadvies in Oegstgeest. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid in Oegstgeest. Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 was hij onder meer fractievoorzitter voor de VVD in het dorp. Nadat de fractie vlak na de verkiezingen besloot zonder Spaargaren verder te gaan, ging hij door als raadslid namens de Fractie Spaargaren.

Lees ook: VVD Oegstgeest zet Sven Spaargaren uit de fractie

De Aalsmeerse fractievoorzitter Dirk van der Zwaag is ’verheugd’ met de kandidatuur van Spaargaren. De kandidaat zelf was donderdagmiddag nog niet bereikbaar voor een reactie.

29 juni stemt de gemeenteraad in Aalsmeer over de aanstelling van Spaargaren.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.