Quick Boys haalt opnieuw speler van FC Volendam

Jordi Blom.© Foto Quick Boys

Tom Mentink
Katwijk

Jordi Blom is volgend seizoen speler van Quick Boys. De 20-jarige buitenspeler, die nu nog actief is voor competitiegenoot Jong FC Volendam, heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een jaar.

Blom doorliep de jeugdopleiding van WV-HEDW. In de zomer van 2021 maakte de geboren en getogen Amsterdammer de overstap naar FC Volendam, waar hij veelal in het beloftenteam speelde.

Lees ook: Kogel door de kerk: topscorer van de tweede divisie Youssef el Kachati (Quick Boys) definitief naar Telstar in plaats van IJsselmeervogels

Betaald voetbal

Vorig seizoen maakte de aanvaller zijn debuut in de hoofdmacht van de Volendammers in de competitiewedstrijd tegen VVV Venlo. In de eredivisie viel Blom dit seizoen in tegen SC Heerenveen en Feyenoord.

Volgens Gert Pluimgraaff, bestuurslid selectievoetbal van Quik Boys, is Blom een snelle en behendige aanvaller, die op beide flanken uit de voeten kan. ,,Bovendien schuwt hij zijn verdedigende taken niet’’, zegt Pluimgraaff op de clubwebsite van de Katwijkers. ,,Wat dat betreft past Jordi perfect binnen de speelstijl die trainer Thomas Duivenvoorden voor ogen heeft met Quick Boys.”

Meters maken

Blom speelde vorig seizoen nog samen met Jim Beers en Dyllandro Panka, die juist vertrekken bij Quick Boys. Panka heeft al getekend bij FC Lisse. ,,De trainer (de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden, TM) heeft in de gesprekken met mij aangegeven dat hij houdt van spelers die niet vies zijn van hard werken, omschakelen en meters maken’’, zegt Blom. ,,Dat heeft hij ook teruggezien tijdens de wedstrijden, gaf hij aan. Daarom blijf ik ook voor mezelf trainen.’’

Voor Quick Boys is Blom de vijfde zomeraanwinst na Kyvon Leidsman (TOP Oss), Guus Offerhaus (Koninklijke HFC), Leonard de Beste (FC Rijnvogels) en Mees van Tol (jeugd van Feyenoord).

Lees ook: Periodetitel raakt uit beeld voor Quick Boys na verlies tegen De Treffers: ’Het was van beide kanten bijzonder matig’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.