Buurtverbod in Hillegom voor inmiddels vertrokken pedofiel

Buurtverbod in Hillegom voor inmiddels vertrokken pedofiel

In een deel van de Hillegomse wijk Treslong laten sommige ouders hun kleine kinderen nog altijd niet zomaar vrij buiten spelen, sinds een ex-buurtbewoner op 1 september vorig jaar een 8-jarig meisje vroeg of hij haar ’plasser’ mocht zien. Het OM eist een werkstraf van 120 uur, een contactverbod en een gebiedsverbod tegen de 31-jarige verdachte.

De spanning was om te snijden in de rechtszaal, waar de ex-Hillegommer en de ouders van het slachtoffertje op korte afstand van elkaar zaten.

De vader is nog woedend over wat zijn dochtertje vorig jaar is overkomen en dat klonk door in de tekst die hij voorlas. „De kinderrijke buurt is in rep en roer. Welke idioot komt tot zo’n daad?”

Zijn dochter kwam thuis met het verhaal dat een man in de poort had gevraagd of ze haar onderbroek wilde uittrekken ’om haar plasser te laten zien’. De man zat daarbij zelf op zijn hurken, terwijl zijn geslachtsdeel uit zijn broek stak.

Het meisje zei tweemaal nee en vertelde het meteen aan haar vader. Die speurde de man vervolgens zelf op en schold hem de huid vol. In de rechtszaal wilde de verdachte daar liever niet meer over praten. „Het was heel confronterend’’, zei hij.

De man vertelde ook niet meer te weten waarom hij op het meisje afstapte. „Ik had een black-out. Ik kwam tot mijn zinnen toen ik de vraag had gesteld en ben naar binnen gegaan.”

Stotterend gaf hij wel toe dat hij op jonge meisjes valt. „Ik heb interesse in ontwikkeling van het vrouwelijk lichaam, maar probeer het te onderdrukken. Ik word er misselijk van.’’

Hij is inmiddels in therapie bij De Waag voor zijn drang om naar te jonge meisjes te kijken. Ook heeft hij zijn huis verkocht en woont hij nu in een minder kinderrijke buurt in een ander dorp.

Toch is de angst bij de Hillegomse ouders niet weg. De officier van justitie zei daar veel begrip voor te hebben.

Ze eiste een taakstraf en buurtverbod voor vier straten: Popkensburg, Maurick, Tongelaer en Waardenburg. Verder moet de man 700 euro smartengeld betalen aan het slachtoffertje, vindt het OM.

De advocaat stelde dat een werkstraf ’niet verstandig’ is, omdat zijn cliënt autistisch is. Verder benadrukte de raadsman dat de verdachte niet aan het kind had gezeten.

De rechtbank doet op 11 september uitspraak.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws