Concurrent neemt MicroFormat Systems uit Lisse over

MicroFormat Systems uit Lisse is overgenomen door concurrent Picturae uit het Noord-Hollandse Heiloo. Picturae heeft alle aandelen van het aan de Heereweg 331 gevestigde bedrijf verworven.

Picturae en MicroFormat Systems zijn de twee grootste aanbieders in Nederland op het gebied van digitalisering en beheer van documenten en audiovisuele bestanden. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in digitalisering en online beheer van documenten.

Hoewel er feitelijk sprake is van een overname, spreken de twee zelf over ’een bundeling van krachten’. Bij de bedrijven werken tezamen zo’n 160 mensen. De overname heeft volgens woordvoerder Jelle Legters van Piturae op de korte termijn geen personele gevolgen. Volgens hem is het uiteindelijk de bedoeling dat het gefuseerde bedrijf onder één dak komt, maar vooralsnog blijven de twee vestigingen bestaan.

Picturae-directeur Mark Lindeman zegt dat de krachtenbundeling op een goed moment komt om snel in te kunnen spelen op het groeiend aantal aanbestedingen op het gebied van digitalisering voor bibliotheken, musea en archieven. Jaap Baars, directeur van MicroFormat Systems, is de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels gepasseerd en treedt terug. Hij blijft wel als adviseur aan het bedrijf verbonden.

Picturae en MicroFormat Systems waren eerder actief voor onder meer Nationaal Archief, Koninklijke Bibliotheek, National Archive van het Verenigd Koninkrijk, Van Gogh Museum, Ritman Bibliotheek, Stadsarchief Amsterdam en Naturalis Biodiversity Center.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws