Cornelis Visser voorgedragen als burgemeester Katwijk

Cornelis Visser voorgedragen als burgemeester Katwijk

Cornelis Visser is door de gemeenteraad van Katwijk voorgedragen als nieuwe burgemeester. De verwachting is dat Visser op 18 mei in Katwijk wordt beëdigd.

Volgens de gemeenteraad past Cornelis Visser goed in het profiel dat voor de nieuwe burgemeester is opgesteld. „Hij is een echte burgemeester en een boegbeeld voor de gemeente. Zijn achtergrond en zijn ervaring geven de gemeenteraad alle vertrouwen dat hij goed zal passen in de Katwijkse samenleving, als verbinder over grenzen van levensbeschouwingen, dorpen en politieke partijen heen,” aldus de gemeente in een persverklaring.

Visser is momenteel burgemeester van de gemeente Twenterand in Overijssel. Hij is 51 jaar en geboren in Stellendam. Na de militaire dienst is hij achtereenvolgens beleidsmedewerker bij het Europees Parlement en zelfstandig ondernemer geweest. Vervolgens was hij wethouder in Goedereede, lid van het Europees Parlement en, sinds 2010, burgemeester van Twenterand. Cornelis Visser is getrouwd en heeft drie kinderen in de tienerleeftijd; hij is lid van het CDA.

GerelateerdCornelis Visser: boerenzoon, oud-Europees Parlementslid en burgemeester
Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws