Meevaller van 1,8 miljoen voor Teylingen

Meevaller van 1,8 miljoen voor Teylingen
© Foto LD
Hooghkamer in aanbouw.

De gemeente Teylingen heeft vorig jaar bijna 1,8 miljoen euro minder uitgegeven dan verwacht. Ongeveer 90 procent hiervan komt door meevallers. De overige besparing (178.000 euro) bestaat uit geld dat in plaats van vorig jaar, al dit jaar wordt uitgegeven.

Het leeuwendeel van de meevaller komt uit Voorhout. De gemeente hield een geldpotje met 1,6 miljoen euro apart om het verwachte tekort op de grondexploitatie van de nieuwbouwwijk Hooghkamer op te vangen. De waarde van de grond blijkt bij nader inzien toch hoger te liggen. Dit levert een besparing van 667.000 euro op.

De op één na hoogste financiële opsteker komt ook uit de nieuwbouwhoek. Dankzij de vele huizenbouwprojecten in Teylingen hebben inwoners veel bouwvergunningen aangevraagd. Voor zo’n aanvraag vraagt de gemeente een vergoeding. Deze zogeheten leges zijn met ruim 3 ton gestegen tot 1,4 miljoen.

Daarnaast heeft Teylingen meer geld van de rijksoverheid gekregen en is ruim een ton minder aan ICT uitgeven. Aan de andere kant van de balans staat een extra uitgave van 413.000 euro om de tekorten binnen de zorg op te vangen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws