Speech gemeentesecretaris Noordwijk krijgt staartje

De fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig (LSNZ) is niet blij met de afscheidsspeech van gemeentesecretaris Jack de Vos.

Bij zijn vertrek op 13 oktober zei hij: ,,Deze periode gaat het niet meer lukken, maar de fusie van Jan en Gerrit zit er zeker aan te komen’’. Jan (Rijpstra) en Gerrit (Goedhart) zijn burgemeester van respectievelijk Noordwijk en Noordwijkerhout, twee gemeenten die momenteel samenwerking onderzoeken. LSNZ wil dat Noordwijk zelfstandig blijft. ,,De fractie is hevig geschokt dat de hoogste ambtenaar van onze gemeente deze politieke uitspraak deed buiten al zijn bevoegdheden om, en hiermee de gemeenteraad politiek schoffeerde.’’

LSNZ wil van burgemeester en wethouders weten of zij vooraf op de hoogte waren van de inhoud van de speech. ,,Bent u met ons van mening dat bovengenoemd citaat alle perken te buiten ging?’’, is een andere vraag.

Ook wil de partij van het college weten of de opvolger van De Vos wel binnen de opdracht van de gemeenteraad blijft opereren op het dossier samenwerking van Noordwijk met Noordwijkerhout.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws