Ateliers in oude school aan Ballonpad

Om kraakacties te voorkomen wordt het gebouw van de voormalige bijzondere basisschool De Vuurvogel aan het Ballonpad in Leiden de komende tijd verhuurd aan kunstenaars en beginnende bedrijven.

De zeven lokalen in het voormalige schoolgebouw zijn volgens de Rotterdamse verhuurder VoorkomLeegstand bijzonder geschikt als atelier en expositieruimte. Er is al een lijst met gegadigden, vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

De nieuwe gebruikers van het pand moeten wel snel weer kunnen verhuizen. In de contracten staat een opzegtermijn van een maand. En hoe lang zij mogen blijven, is niet duidelijk. ,,Dat is koffiedik kijken’’, zegt de woordvoerder.

Volgens de planning van de werkzaamheden tegenover Leiden Centraal wordt er vanaf 2019 gebouwd aan het Ballonpad. Er komen appartementen en een hotel.

De Vuurvogel is gefuseerd met twee andere scholen voor speciaal basisonderwijs in Leiden: De Wissel en De Marke. De fusieschool - De Vlieger - is gevestigd in het oude gebouw van De Wissel aan de Boerhaavelaan. Vorige maand verhuisden de leerlingen daar naartoe.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws