Bockhorst wil geen fietsroute

Bockhorst wil geen fietsroute

De Van Ravelingenstraat moet onderdeel worden van een nieuwe snelfietsroute tussen Leiden en Den Haag. Daar zijn bewoners van de wijk Bockhorst niet gelukkig mee. Op de wijkwebsite staat: ’onveilig, onoverzichtelijk en waarom moet deze belangrijke toegangsweg een doorgaande fietsroute worden?’

Bockhorst ligt nabij Dr. Lelylaan en Haagse Schouwweg. De Plesmanlaan is onlangs geheel vernieuwd en van een tunnel voorzien. Daar moet nog een snelfietsroute langs komen. En het is de bedoeling dat die ter hoogte van Bockhorst over de Van Ravelingenweg gaat lopen. Dat is de buitenste straat van Bockhorst. Het is de bedoeling dat er rood asfalt komt en auto’s zijn er voortaan ’te gast’, zoals de gemeente het noemt.

Bewoners vinden het niet alleen vanwege de veiligheid onwenselijk. De aanleg van de snelfietsroute zou ook ten koste gaan van een aantal parkeerplaatsen in de wijk. Voorgesteld wordt om de fietsweg direct naast de Plesmanlaan aan te leggen. Of de gemeentelijke plannenmakers dat ook gaan doen, wordt later dit najaar bekend.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws