Chinezen kopen Holiday Inn Leiden

Chinezen kopen Holiday Inn Leiden
© Foto CycloMedia
Holiday Inn Hotel Leiden

Holiday Inn Leiden en het naburige evenementencentrum zijn in Chinese handen gekomen. Een groep investeerders, van wie accountant en bedrijvenadviseur Chi Wang uit Berkel en Rodenrijs er één is, heeft het hotel aan de Haagse Schouwweg gekocht.

Wie de investeerders zijn en wat zij voor Holiday Inn hebben betaald is niet bekend. Wang, die op zijn LinkedIn-pagina schrijft dat hij mede-eigenaar is van het hotel, wil er ook niets over zeggen. ,,Dat hebben we intern zo afgesproken. We komen naar buiten als de tijd er rijp voor is.’’

Leiden was in 1968 de eerste plaats op het Europese vasteland waar een Holiday Inn hotel werd geopend. Dat is sindsdien flink gegroeid en telt inmiddels tweehonderd kamers, veertien vergaderzalen, een restaurant, een fitnesscentrum en allerlei recreatieve voorzieningen. De laatste uitbreiding is het begin 2014 geopende evenementen- en congrescentrum. De afgelopen 21 jaar was Holiday Inn eigendom van de Haagse investeringsmaatschappij Holei Holding.

Algemeen directeur Max Worms van Holiday Inn is trots op de overname. ,,Het bevestigt dat de hoge kwaliteit van onze hotels niet onopgemerkt is gebleven bij buitenlandse investeerders’’, zegt hij. Maar Chinese investeringen in Nederlandse hotels zijn niet nieuw. Jin Jiang Holdings uit Sjanghai kocht in 2014 de Groupe de Louvre, een van de grootste hotelgroepen in Europa, en werd daarmee ook eigenaar van tientallen hotels in Nederland.

De nieuwe mede-eigenaar Chi Wang heeft een verleden in Leiden, waar hij als accountant begon bij Deloitte & Touche. Een van zijn huidige bezigheden is het adviseren van bedrijven die zich in China willen vestigen. Hij is ook partner in de Asian Consultancy & Restructuring Group, die bedrijven in Nederland met ’een Aziatische achtergrond en veelal Aziatische aandeelhouders’ begeleidt.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws