Kap populieren in Ghoybos is begonnen

Kap populieren in Ghoybos is begonnen
© foto Leidsch Dagblad

Het kappen van populieren in het Ghoybos tussen Oud Ade en Leiderdorp is begonnen. Tennet gaat hier aan de slag met de aanleg van van de hoogspanningsleiding 380 kV.

Het bedrijf bouwt de superleiding deels onder en deels boven de grond. Tennet begon in oktober met het voorbereiden van de grond bij Rijpwetering. Bij het Ghoybos gaat de 380 kV de gemeente uit.

Tennet kapt 105 bomen voor de hoogspanningsleiding. Dat werd in 2014 al bekend gemaakt, tot ongenoegen van omwonenden. De kap werd eerder al uitgesteld. Kaag en Braassem stond ook niet bepaald te springen. Toenmalig wethouder Harry van Schooten gebruikte de term ’verplichte exercitie’. De gemeenteraad besloot dat alle bomen herplant moesten worden.

Inmiddels heeft Kaag en Braassem grote plannen met het Ghoybos. De gemeente hoopt van het rechttoe-rechtaan productiebos een toeristische trekpleister te maken. Wethouder Yvonne Peters wil dat het een recreatiegebied wordt met speelplekken, wandelpaden en doorkijkjes naar de polder. De gemeente heeft er samen met ondernemers en bewoners een plan voor opgesteld.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws