Leiden-Alphen in top zes volle treinen

Leiden-Alphen in top zes volle treinen
© Foto ANP
Dringen voor de trein.

Treinreizigers klagen steen en been over overvolle treinen op het spoor rond Leiden. Sinds de nieuwe dienstregeling in december inging regent het met name klachten over het traject Leiden-Alphen aan den Rijn.

Het spoor staat bij de zes trajecten in Nederland waar het meest over geklaagd wordt, meldt reizigersorganisatie Rover. De andere vijf zijn de sprinter Haarlem-Uitgeest, de intercity Amersfoort-Utrecht, de intercity Amersfoort-Zwolle-Groningen, de intercity Den Bosch-Utrecht en het traject Dordrecht-Rotterdam.

Volgens reizigers is het probleem opgelost als NS langere treinen inzet. Op Twitter klagen zij niet alleen over Leiden-Alphen, maar ook over krappe staplaatsen van en naar Den Haag en Amsterdam. ,,Het is weer rete druk in de trein van 16:52 van Leiden naar Alphen! Dit is elke dag wel zo. Wanneer gaan jullie er iets aan doen?’’ twittert Vincent. Berta Deunk twittert een foto van een overvolle coupé: ,,Vertraagd veevervoer Hoofddorp-Leiden.’’

De NS meldt te onderzoeken of langere treinen tussen Leiden en Alphen mogelijk zijn. Tussen Amsterdam en Leiden kunnen de treinen niet langer, aldus NS.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws