Plaatselijke prijzenregen in Leiden en Leiderdorp

Plaatselijke prijzenregen in Leiden en Leiderdorp
© Foto: Roy Beusker
Evelijn

Ze behoren tot hetzelfde bedrijf, maar dat de Postcode Loterij, de Vriendenloterij én de Bankgiroloterij naar hetzelfde gebied toe kunnen om hoofdprijzen uit te reiken is best opmerkelijk. Deze week deed zich die bijzondere omstandigheid voor in Leiden en Leiderdorp.

Zeven bewoners van de Pieter de la Courtstraat in Leiden kregen vrijdag Gaston Starreveld van de Postcode Loterij op bezoek.

Hij kwam er 275.000 euro en een BWM uitdelen. Vier bewoners wonnen 50.000 euro, drie wonnen 25.000 euro. „Ik heb een eigen stichting voor waterputten in Gambia, dus het geldbedrag komt zeker goed terecht.”, stelt Evelijn (55), een van de gelukkigen.

Floris en Jeannette
© Foto: Roy Beusker
Floris en Jeannette

In de Pieter de la Courtstraat wonen ook burgemeester Henri Lenferink en VVD-wethouder Paul Laudy, maar zij vielen niet in de prijzen. Laudy omdat hij aan de verkeerde kant van de straat woont -hij heeft wel loten- en de burgemeester omdat hij niet aan loterijen meedoet.

Emmy
© Foto: Roy Beusker
Emmy

„Maar ik gun het mijn buren natuurlijk heel erg”, aldus Lenferink. De uitzending van de uitreiking is op vrijdag 20 oktober te zien bij ’Eén tegen 100’ op NPO 1.

In Leiderdorp werden de 64-jarige Marjo en haar man deze week verrast met de dagprijs van 10.000 euro, door hun deelname aan de BankGiro Loterij. Hun plaatsgenoot Johannes, ten slotte, kan een ton bijschrijven, die hij won in de VriendenLoterij PrijzenMarathon.

Marjo uit Leiderdorp.
Marjo uit Leiderdorp.

„Wat een fantastisch nieuws! Ik moet zeggen dat ik al veel heb meegemaakt in mijn leven en dat het me niet altijd heeft meegezeten. Ik heb een herseninfarct gehad, hartproblemen, een hartstilstand. Deze prijs komt als een groot geschenk.” De uitreiking aan Johannes is 12 november vanaf 19.20 uur te zien bij RTL4.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws