Rechter is mild voor vrouw die ex-man klappen gaf

Een 37-jarige vrouw uit Hoogmade die haar ex-echtgenoot op zijn kantoor in Leiderdorp opzocht en mishandelde, had mazzel bij de Haagse politierechter. Ze haalde in 2014 het gezicht van haar ex open, maar hoeft daarvoor toch geen boete te betalen.

De man en vrouw waren verwikkeld in een vechtscheiding. Ze hadden heibel over de woning en de alimentatie. De vrouw vertelde de politierechter dat haar ex-man met geweld begon toen ze verhaal bij hem ging halen op zijn kantoor in Leiderdorp. ,,Hij zei ’je moet dood’ tegen mij en sloeg me. Ik heb alleen maar teruggeslagen. Omdat ik lange nagels heb, deed dat pijn in zijn gezicht.’’

Een getuige op kantoor verklaarde tegen de politie dat het geweld wel degelijk van de vrouw kwam. Volgens de Hoogmadese liegt deze man. Hij en haar ex-echtgenoot waren twee handen op één buik. Volgens de rechter was er geen sprake van zelfverdediging.

Het Openbaar Ministerie had de verdachte eerder aangeboden dat ze voor de mishandeling niet bij de rechter hoefde te verschijnen, als ze een boete van 600 euro zou betalen. Dat weigerde de vrouw. En haar ex-echtgenoot schreef de rechter voor de zitting dat hij een straf voor de verdachte niet meer nodig vond.

De vrede lijkt getekend tussen de twee. ,,Hij heeft zijn leven en ik heb mijn leven’’, bevestigde de vrouw tegen de rechter. Ze hebben ook een goede omgangsregeling getroffen voor hun zoontje. De rechter besloot daarom dat de vrouw alleen een voorwaardelijke geldboete van 500 euro krijgt. Die hoeft ze niet te betalen als ze niet meer in de fout gaat. Het OM kon zich op de zitting vinden in die straf.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws