Vaker evenementen in nieuwe Leidse Parking?

Vaker evenementen in nieuwe Leidse Parking?

Staat de nieuwe Leidse parkeergarage ook in de toekomst open voor evenementen? VVD-wethouder Paul Laudy is het afgelopen dagen overspoeld met die ene vraag. En hij wil er op voorhand geen ’nee’ op antwoorden. ,,Maar de veiligheid is daarbij wel een punt, zeker als er ook tegelijkertijd met een evenement wordt geparkeerd. En we hebben natuurlijk ook met de exploitatie van de garage te maken.’’

Deze week wordt de ronde, zeven verdiepingen tellende en 22 meter diepe ’parkeerdome’ aan de Lammermarkt geopend met diverse activiteiten. Dat begon woensdag met een theatervoorstelling op de bodem van het ondergrondse bouwwerk, en met een borrel voor genodigden. Het was een succes, vonden de aanwezigen. De interesse en nieuwsgierigheid is sowieso groot. Het disco- en dansfestijn dat vanavond wordt gehouden, is stijf uitverkocht. Zondag wordt in het garagecomplex nog een open dag annex rommelmarkt gehouden. ,,Dat is echt de laatste kans om de garage leeg te bewonderen’’, aldus Laudy.

Maar al tijdens de eerste festiviteiten eergisteren, bleek dat de immense autoloze parking zich uitstekend leent als toneelzaal of feestgelegenheid. Dus kreeg Laudy veelvuldig de vraag of er ook ná de 27ste - als de parking officieel voor auto’s opengaat - tijdelijke mogelijkheden komen voor andere evenementen.

De wethouder is terughoudend. Op de eerste plaats is 42 miljoen euro uitgegeven voor 525 extra parkeervakken, niet voor een nieuwe, futuristische Groenoordhal. Bovendien oordeelt de brandweer uiterst streng als het gaat om activiteiten in ondergrondse ruimtes. Toch laat Laudy de brandweer en andere veiligheidsdiensten er in ieder geval over nadenken, voordat hij en zijn collega-stadsbestuurders een definitieve conclusie trekken.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws