Vragen over verliezen Voor Elkaar

Vragen over verliezen Voor Elkaar
© HMC
Voorschoten Voor Elkaar.

Welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar heeft vorig jaar een verlies gedraaid van 76.372 euro. Er kwam in totaal bijna 7 ton aan inkomsten binnen, waarvan bijna de helft subsidie van de gemeente is.

De oorzaak van het ’relatief grote nadelige saldo’ is het uitkeren van transitie- en beëindigingsvergoedingen aan medewerkers van wie afscheid is genomen, aldus het bestuur in de jaarrekening. Aan vijf medewerkers betaalde Voor Elkaar in totaal 89.000 euro. Het verlies is opgevangen door een gunstige lening van 53.000 euro van de Stichting Gezond Voorschoten.

De welzijnsorganisatie heeft een zwaar jaar achter de rug met veel arbeidsconflicten. Eind van het jaar was vrijwel niemand van de vaste ploeg er meer werkzaam. Mediation heeft niet geholpen.

De fractie van GroenLinks heeft schriftelijke vragen over de jaarrekening gesteld aan B en W. De fractie wil onder andere weten wat voor organisatie de Stichting Gezond Voorschoten is en wat er met de 75.000 euro extra subsidie van de gemeente is gebeurd.

B en W moeten de vragen nog beantwoorden.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws