VVD: ’Hek Ter Wadding moet snel weg’

VVD: ’Hek Ter Wadding moet snel weg’
© Eigen foto
Links het hek.

De VVD van Voorschoten wil dat het volgens haar illegaal geplaatste hek met cameratoezicht in park Ter Wadding zo snel mogelijk wordt verwijderd.

’Het hek scheidt een groot deel van het park af en loopt dwars door perken en over wandelpaden’, schrijft VVD’er Bart Lavrijsen in een persbericht. ’Daarmee worden de historische en publieke functie van het park ernstig aangetast en worden bezoekers voortdurend gefilmd. Heel veel bewoners zijn woedend hierover.’

Volgens eigenaar Menno Smitsloo had de VVD haar huiswerk beter moeten maken en moeten informeren hoe het zat. Hij legt uit dat het hek op de erfgrens staat en er van illegaliteit geen sprake is. Door toepassing van de Natuurschoonwet is het privégedeelte namelijk niet openbaar en ook mag het volgens het bestemmingsplan. Dat hij het hek plaatste is puur om de huurders van het landhuis, LUMC en MS Research te beschermen tegen criminelen. Toen er in november 2015 - gelukkig mis - werd geschoten op een medewerkster, was de maat vol voor Smitsloo.

B en W geven aan dat er nog steeds gezocht wordt naar een oplossing.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws