Zwart-wit: Campagne

Zwart-wit: Campagne

Wat is er met Asscher? Voert hij campagne of heeft hij gewoon de pest in dat de VVD wél over goede tekstschrijvers beschikt?

Gisteren bood hij via Twitter zijn verontschuldigingen aan. Hij schreef: ’Ik had Rutte geen slap aftreksel van een populist moeten noemen’. En dan moeten zijn duizenden volgers geloven dat deze ontboezeming recht uit zijn hart komt. Zo naïef zijn zelfs sociaal democraten niet.

De partijleider van de PvdA en vicepremier liet zich afgelopen maandag die uitspraak tijdens een speech in het Haagse ’Paard van Troje’ zogenaamd spontaan ontvallen. Aanleiding was een advertentie van de VVD in de ochtendkranten. Rutte riep Nederlanders daarin op zich ’normaal te gedragen’.

Wie die brief leest moet vaststellen dat ’er geen onvertogen woord in voorkomt’. De schrijvers van Rutte kleuren heel keurig tussen de lijntjes. Alle voetangels en klemmen omtrent stigmatisering van minderheidsgroepen omzeilend. Je kan een direct aanspreken van het volk, in toegankelijke taal, geen populisme noemen. Dat ziet Asscher ook maar omdat hij campagne voert, denkt hij even op de VVD-campagne te kunnen meesurfen. Een misser. En dat in een fase dat zijn partij moet knokken om te overleven. Waar is Samsom als je hem nodig hebt?

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws