Agent dood na schietpartij Champs-Elysées: IS claimt aanslag

Agent dood na schietpartij Champs-Elysées: IS claimt aanslag

Door een schietpartij op de Champs-Elysées in Parijs is donderdagavond een politiemannen om het leven gekomen. Een andere agent zou er slecht aan toe zijn. IS heeft de terreurdaad geclaimd.

De schietpartij in Parijs begon nadat een auto afremde naast een stilstaande wagen van de politie. Er stapte een man uit die direct het vuur opende op de politie, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Een politieman werd in de auto doodgeschoten, een tweede in de auto raakte zwaargewond. De schutter gebruikte een automatisch wapen ,,Een oorlogswapen'', aldus de zegsman.

De identiteit van de aanvaller die gedood werd, is nog niet met zekerheid vastgesteld, aldus de zegsman. De politie zoekt een tweede dader.

Het publiek wordt opgeroepen de Champs-Elysées te mijden. De politie is massaal op de boulevard aanwezig.

Bekende van veiligheidsdienst

De schutter die donderdagavond in een schietpartij door de politie werd gedood, was bekend bij de veiligheidsdiensten. Dat melden bronnen binnen de politie. Kort na de schietpartij op de drukke Champs-Élysées deed de politie huiszoeking bij de man.

Het speciale antiterreurbureau heeft een onderzoek geopend, zo liet het bureau van de openbaar aanklager weten.

In Frankrijk zijn in de aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Dinsdag werden in Marseille twee mannen opgepakt die plannen zouden hebben voor een aanslag.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws