Alles over de aanslagen in Brussel

Alles over de aanslagen in Brussel
© ANP
Hulpdiensten bij metrostation Maalbeek.

Brussel werd dinsdag opgeschrikt door meerdere aanslagen. Er vielen tientallen doden en nog veel meer gewonden. De gevolgen van het drama waren in Nederland duidelijk merkbaar.

Op vliegveld Zaventem vonden kort na elkaar twee explosies plaats. Hierbij kwamen zeker dertien mensen om het leven.

Een tweede aanslag werd gepleegd in metrostation Maalbeek in Brussel. Ook hierbij zijn vele doden te betreuren. Grenzen werden gesloten, het openbaar vervoer werd stilgelegd. Islamitische Staat eiste de aanslagen op.

Hoofddorp

In Hoofddorp werd het station lange tijd afgezet na een verdachte situatie in de internationale trein vanuit Brussel. Deze trein werd uit voorzorg stilgezet. Zwaarbewapende agenten liepen door het station. Er werden mensen aangehouden die de orders van agenten niet wilden opvolgen.

Uiteindelijk was er sprake van loos alarm. De onrust was toen nog niet voorbij in Hoofddorp. Ook het pand van de vlak bij gelegen uitgeverij Sanoma werd ontruimd. In de parkeergarage werd een verdacht pakketje aangetroffen. Ook hier was sprake van loos alarm.

Hieronder leest u alles over de aanslagen en de verdachte situaties in Nederland. Klik op 'meer artikelen' om nog veel meer nieuws over Brussel en Hoofddorp te lezen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws